Multlingve

Edukado.net on kansainvälisen kielen esperanton opettajien ja itseopiskelijoiden virtuaaliyhteisö.

Tämä sivusto, joka on perustettu vuonna 2001, tarjoaa yli tuhat käyttövalmista aineistokokonaisuutta sekä hyödyllistä alan tietoa ja palveluja. Sivuilla esitellään yksityiskohtaisesti noin 500 oppikirjaa ja muuta oppimateriaalia. Laadukasta ja ajan tasalla olevaa työtä varten tarkoitetun aineiston kokoamisessa on ollut mukana 2500 esperanton opettajaa yli 100 maasta.

Sivustosta vastaa päätoimisesti Katalin Kováts, nykyisin Alankomaissa asuva unkarilainen kielitieteilijä ja metodologi. Sivujen ylläpidon lisäksi hän toimii ohjaajana kursseilla, joita pidetään suurten esperantotapahtumien yhteydessä. Hän on aktiivisesti mukana myös eri esperantojärjestöjen opettajakoulutuksessa. Syksyllä 2010 tällä sivustolla käynnistyy virtuaalinen opettajavalmennus (RITE), joka on aivan uutta esperantomaailmassa.

Verkko-opetusaineiston toimittamisen yhteydessä Katalin on ollut aktiivisesti luomassa ja käynnistämässä uudentyyppisiä esperanton tutkintoja, jotka perustuvat kielitaidon arvioinnin eurooppalaiseen viitekehykseen.

Virtuaalityöpaja METIEJOn materiaalista edukado.net on tuottanut suositun Poŝamiko-kirjasen, jota on jo painettu 9000 kappaletta. Jokaisen esperantoa opettavan perusaineistoon kuuluu Manlibro pri instruado de Esperanto (Esperanton opetuksen käsikirja, toim. K. Kováts).

Tämän sivuston ensimmäiset versiot saivat tukea yhdysvaltalaiselta Esperantic Studies Foundation-säätiöltä. Uusimman, modernin version tekivät mahdolliseksi itse edukado.net-yhteisö ja sen kannattajat, joiden yhteinen rahallinen tuki varmisti sivuston jatkumisen. Heinäkuusta 2009 sivustoa ylläpitää Edukado.net-säätiö. Vuonna 2008 edukado.net sai Esperanton maailmanliiton (UEA) palkinnon ansiokkaasta toiminnasta.

Kääntänyt: Harri Laine

Kopirajto © 2001 - 2024 edukado.net. Ĉiuj rajtoj rezervitaj.
Funkciigita de Fondaĵo Edukado.net kunlabore kun E-dukati kaj ESF.